warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

EKA rektor Mart Kalm ja MTÜ Vene Muuseumi juhatuse liige Irina Budrik 10.11.2017

10. novembril allkirjastasid MTÜ Vene Muuseumi juhatuse liige Irina Budrik ja Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm koostöölepingu, mille raames edendatakse muuseumi kollektsiooni uurimist ja konserveerimist ning erialast kõrgharidust praktiliste restaureerimistööde kaudu.

Koostöö avalöögiks valiti Irina Bržeskaja 180-lõuendalusel maalist koosneva kollektsiooni tehnilise seisukorra hindamine ja ohtlikumas olukorras tööde taastamine.

MTÜ Vene Muusuemi juhatuse liikme Irina Budriku sõnul vajavad kõik maalid suuremal või väiksemal määral restaureerimist.

„Meie jaoks oli suureks vedamiseks, et tuntud erialaspetsialistid Eesti Kunstiakadeemiast olid nõus antud tööga alustama! Meie ei kahelnud hetkekski nende meisterlikes oskustes ning enamgi veel, oleme õnnelikud, et saame aidata tulevastel konservaatoritel õppida, kuidas kangelaslikult päästa ning säilitada eesti kunsti pärleid. Kollektsiooni päästjad on lõpuks leitud ning nüüd võime kindlameelselt öelda, et Irina Bržeskaja taastab oma staatuse Eesti pärandina.“

Tudengeid juhendava prof Hilkka Hiiopi sõnul on selline koostöö õppe seisukohalt väga tänuväärne, kuna tudengitel on võimalus tegeleda ühe autori tervikkollektsiooniga, anda hinnang suure hulga tööde seisukorrale ning restaureerida kõige ohtlikumalt lagunevad teosed.

“Taoline tervikkoguga töötamine annab väga hea läbilõike kogu konserveerimiseriala tegevustikust ning suurepärase ülevaate ühe kunstniku tehnilisest arsenalist,” ütleb prof Hiiop.

TAGS: EKA, Irina Bržeskaja, koostöö, taastamine, vene muuseum

loading
×